Прескокни до содржината
TempleKit

Најдете роднини

Дознајте како сте во роднинство со лицето до вас на семејна средба, во вашата смена во храмот или на другиот крај од земјата. Споделете QR-код, барајте роднини во близина или пребарајте име и видете кои предци ви се заеднички.

Бесплатно · само ако се вклучите · живите лица никогаш не се споделуваат

Се вчитува…

29Зашто една крштевачка фонтана не постои на земјата, за тие, Моите светци, да бидат крстени за оние кои се мртви— 30Зашто овој обред припаѓа на Мојот дом, и не може да биде прифатлив на Мене, само во деновите на вашата сиромаштија, кога не можете да изградите дом при Мене.
ГосподУчење и Завети 124:29–30Господ, преку Џозеф СмитШто учат Светите писма и пророците за семејната историја →

Прашања

Дали ова е како „Роднини околу мене“ (Relatives Around Me) на FamilySearch?

Истата идеја е, но во секој прелистувач наместо во апликација и со стебло од каде било (вашето стебло во TempleKit или GEDCOM датотека од FamilySearch, Ancestry или друга програма). TempleKit никогаш не се најавува на FamilySearch.

Може ли секој да ме најде?

Само ако вклучите „Дозволи другите корисници на TempleKit да ме најдат по име“, а и тогаш ги гледаат само вашето име за прикажување и местото додека не го прифатите нивното барање. Инаку, можат да се поврзат само луѓето на кои им го давате вашиот код или роднините во ваша близина додека и двајцата имате вклучено „Во близина“.

Што се споделува?

Вашето име за прикажување, место по избор и починатите предци во вашето стебло: името, годината на раѓање и земјата на секој од нив, неговата FamilySearch ID ако сте ја додале и колку генерации наназад е. Никогаш живи лица, никогаш целото стебло, никогаш вашата точна локација.

Колку е точно?

Совпаѓањето според FamilySearch ID е точно. Совпаѓањето според име, година на раѓање и земја е означено како „можно“, бидејќи две лица можат да имаат исто име. Роднинството е точно колку што се точни двете стебла.

Како да го исклучам?

„Поставки“ → „Исклучи и избриши го мојот профил“. Вашиот профил, вашите врски и сите предци што ги следевте се бришат.

Повеќе бесплатни алатки